ONLINE KUPOVINA KARATA

Pozorište PAN TEATAR - Bulevar Kralja Aleksandra 298 (I sprat), 11000 Beograd
Telefoni: Kancelarija: (011) 34 72 984   |   Blagajna: (011) 24 18 524   |  Mobilni (+381) 60 30 50 171

Vesti

“Pan teatar” gostovao na Festivalu Mianyang 2017 (Republika Kina)

cat and rooster 05Obaveštavamo vas da je pozorište Pan teatar u periodu od 29.09.2017. do 5.10.2017. učestvovalo na internacionalnom festivalu pozorišta za decu u Minyangu (Republika Kina- Sečuan) sa svojom predstavom "Mačak i petao"po tekstu (pesmi) Branka Ćopića u režiji Aleksandra Maletina. U predstavi igraju: Olivera Viktorović Đurašković, Aleksandra Đurić, Tijana Janković i Stefan Kovačević a masku, kostim i scenografiju je radio Milan Vujić. Na festivalu je po izboru selektora i umetničkog direktora festivala učestvovalo dvanaest pozorišta : tri pozorišta iz Republike Kine (Peking,Šangaj i  Minyang), dva pozorišta iz Nemačke (Minhen i Berlin), dva dečija pozorišta iz Izraela, pozorište iz Litvanije, pozorište iz Španije, pozorište iz Češke, pozorište iz Švedske i pozorišna trupa iz Kameruna.

Pan teatar je zbog velikog interesovanja publike predstavu "Mačak i Petao" odigralo dvanaest puta za četir dana festivala. Bilo je fantastično i neverovatno koliko je ova predstava uprkos potpuno drugačijoj kulturi dotakla dečiju publiku u Minyangu. Deca su učestvovala, navijala, plakala... Bilo je divno i uzbudljivo! Ovo gostovanje je dokaz da dobro pozorište govori univerzalnim jezikom.

Organizacija samog festivala je bila sjajna. U vremenu kada ne igramo predstave organizovane su radionice. Sva pozorišta koja su učestvovala na festivalu su u po jednom terminu vodila radionicu na određenu temu a ostali bi bili učesnici radionice. Bio je to sjajan način da razmenimo iskustva sa kolegama iz Evrope ali i Azije i Afrike.

Srbija i Izrael su na poziv Umetničkog direktora festivala i Ministra za kulturu Republike Kine učestvovali i na forumu na temu " Pozorište za decu i drama u školama". Olivera Viktorović Đurašković je govorila na forumu kao naš predstavnik. Nakon tog Foruma naša predstavnica je dobila poziv za ponovni dolazak u Kinu i učešće na forumu u Čengdu na istu temu, već 27.10.2017. Pozorište Pan teatar je dobilo poziv da sa istom predstavom učestvuje u narednoj godini (novembar 2018.) na internacionalnom festivalu dečijih pozorišta u Šangaju. Kroz radionice i druženje smo se povezali sa sjajnim kolegama i u pregovorima smo za još dva festivala (Izrael i Peking).