Pozorište PAN TEATAR - Bulevar Kralja Aleksandra 298 (I sprat), 11000 Beograd
Telefoni: Kancelarija: (011) 34 72 984  |  Blagajna: (011) 24 18 524

Dečiji i omladinski dramski studio

 

“Pan teatar” se u svom prostoru bavi i pedagoškim radom, tj. u okviru pozorišta radi Dečiji i omladinski dramski studio. Polaznici dramskog studija su deca i omladina uzrasta od 4 do 20 godina starosti. Studio vode Olivera Viktorović Đurašković (dipl. glumica i profesor glume na Akademiji umetnosti u Beogradu), Tijana Janković (dipl. glumica) i Ivan Pantović (dipl. glumac).

Dramski studio radi u danima vikenda pa na taj način deca nisu izložena zgusnutom rasporedu obaveza koje imaju radnim danima.

Deca i omladina u studiju se upoznaju sa pozorišnom umetnosti, scenskim izvođenjem, usavršavanjem koordinacije pokreta, slobodnijim ponašanjem pred publikom, pravilnom artikulacijom, a veliki deo toga radi se kroz igru.

Dvaput godišnje, na sceni „Pan teatra“ dramski studio održava Javne časove, sastavljene od kolažnih programa ili dramskih tekstova uobličenih u predstave, gde roditelji i publika mogu videti šta su to deca naučila kod nas. Najstarija omladinska grupa svoje predstave igra jedanput mesečno u okviru večernje scene „Pan teatra“.

Polaznici Dečijeg i omladinskog studija su redovni učesnici nekih dečijih Festivala a posebno smo ponosni na nagrade koje su osvojili učestvujući na raznim opštinskim, saveznim i međunarodnim takmičenjima i Festivalima.

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane mališane da nas posete, upoznaju se sa našim radom i priključe nam se!!!