ONLINE KUPOVINA KARATA

Pozorište PAN TEATAR - Bulevar Kralja Aleksandra 298 (I sprat), 11000 Beograd
Telefoni: Kancelarija: (011) 34 72 984   |   Blagajna: (011) 24 18 524   |  Mobilni (+381) 60 30 50 171

Pozorište "Pan teatar"

porodica2Pozorište "Pan teatar" je osnovano 1995. godine u Beogradu. Osnovao ga je bračni par Đurašković – Viktorović. U početku smo, zbog nedostatka stalne pozorišne scene, igrali predstave samo na gostujućim scenama. Uz pomoć GO Zvezdara, otvorili smo stalnu dečiju scenu 04. aprila 1998. godine u Bulevaru Kralja Aleksandra 298 i taj dan je ujedno i rođendan našeg pozorišta. Kao jedino profesionalno dečije pozorište na prostoru GO Zvezdara, ponosimo se što smo opravdali očekivanja ljudi koji su imali sluha za naš rad.

U početku, "Pan teatar" je svoj repertoar bazirao samo na dečijoj sceni. Ciljna grupa dečijih predstava su deca od tri do dvanaest godina starosti. Svake pozorišne sezone (od 01. septembra do 15. juna) na sceni pozorišta se odigraju tri do četiri dečije premijere. U ovom momentu se na našoj sceni igra 28 različita naslova dečijih predstava (sve su iz naše produkcije). Na svojoj sceni i na gostovanjima, pozorište prosečno odigra u sezoni preko 400 dečijih predstava, što znači da naše predstave pogleda više od 40.000 mališana.

Od 02. juna 2006. godine otvorena je i stalna večernja scena. Na njoj se igraju predstave kako iz naše produkcije (četiri predstava), tako i večernje predstave gostujućih pozorišta.

Redovni smo učesnici Festivala dečijih pozorišta gde smo dobijali značajne nagrade (nagrada Zoran Radmilović za najbolju predstavu na Festivalu deteta u Zaječaru, na "Festiću" za najbolju glavnu žensku ulogu, na Festivalu ''Pozorište Zvezdarište'' nagrada za najbolju mladu glumicu, na Festivalu dečijih pozorišta u Kotoru nagradu za najbolju lutkarsku animaciju, itd.).

Do danas je predstave pozorišta ''Pan teatar'' gledala publika u svim gradovima Srbije. Redovni smo gosti na scenama u Crnoj Gori, Republici Srpskoj, Austriji, Švajcarskoj, Nemačkoj, Holandiji, Francuskoj, Kanadi, itd.

Pozorište ima poslovno - tehničku saradnju sa Sekretarijatom za kulturu Grada Beograda, Ministarstvom za kulturu Srbije, SO Zvezdara, Ministarstvom za dijasporu i Ministarstvom životne sredine i prostornog planiranja.

Pozorište "Pan teatar" se bavi i pedagoškim radom, tj. u okviru pozorišta radi Dečiji i omladinski dramski studio (vodi ga Olivera Viktorović Đurašković, inače stalni profesor glume na Akademiji umetnosti u Beogradu). Posebno se ponosimo našim malim glumcima koji su imali značajnih rezultata na opštinskim, republičkim i međunarodnim takmičenjima i Festivalima.