ONLINE KUPOVINA KARATA

Pozorište PAN TEATAR - Bulevar Kralja Aleksandra 298 (I sprat), 11000 Beograd
Telefoni: Kancelarija: (011) 34 72 984   |   Blagajna: (011) 24 18 524   |  Mobilni (+381) 60 30 50 171

"BEOGRADSKA MUMIJA"

Uzrast: 7+

Pozorišna predstava “Beogradska Mumija” je dramatizacija istoimenog romana za decu autora Branka Miloradovića, u adaptaciji i režiji Ivana Baletića..

Polazište za ovu priču je činjenica da naš Narodni muzej poseduje mumiju koju je srpskom narodu kupio i zaveštao poznati srpski plemić i trgovac Hadžipavle Riđički, koji je mumiju kupio 1888. godine u Egiptu, blizu Luksora. Reč je o mumiji sveštenika Nesmina iz Hrama Boga plodnosti Mina.

Naš junak Ogi je usamljeni dečak kome roditelji saopštavaju da se rastaju.I baš tada ga otac , koji je dobio zadatak da proučava jedinu egipatku mumiju na Balkanu, vodi u Muzej da vidi čuveni sarkofag. Ogi zaviruje u mračni depo Narodnog muzeja koji krije tajnu staru više od 2000 godina. Otvorivši krišom sarkofag sa mumijom, doživljava čudesan susret sa sveštenikom Nesimom iz hrama Boga Mina. Putujući kroz vreme, Ogi pomaže Nesimu da izmeni prošlost. Zauzvrat, sveštenik dečaku otkriva čaroliju kojom će vratiti idilu i porodičnu atmosferu u svoj rastureni dom....

Ovo je uzbudljiva, savremena priča puna avanture, magije i neizbežne borbe između dobra i zla.

Predstava je mešavina klasičnog pozorišta i crtanog filma. Animacija preuzima ulogu scenografije, a pojavljuje se i nekoliko crtanih karaktera.

 


PO ROMANU: Branko Miloradović
ADAPTACIJA: Ivan Baletić
SARADNIK: Mila Mašović 
KONCEPT I REŽIJA: Ivan Baletić
MUZIKA I ZVUK: Attic studio
ANIMACIJA: Bulb Creation Studio
TEHNIČKO VOĐSTVO: Kristijan Branković i Dejan Popović

 

IGRAJU:
Miodrag Milovanov
Olivera Viktorović
Petar Kokinović