ONLINE KUPOVINA KARATA

Pozorište PAN TEATAR - Bulevar Kralja Aleksandra 298 (I sprat), 11000 Beograd
Telefoni: Kancelarija: (011) 34 72 984   |   Blagajna: (011) 24 18 524   |  Mobilni (+381) 60 30 50 171

"VESELO POZORJE"

Uzrast: 6+

Predstava je prilagođena deci školskog uzrasta od prvog do osmog razreda osnovne škole. Granica se može pomerati zavisno od procene nastavnika. Sam naslov "VESELO POZORJE" govori da predstava ima komični karakter, tj. scene koje se igraju prezentuju naša tri velika pisca -komediografa, tri velikana srpske književnosti: Nušića, Sremca i Ćopića u svojsvojoj veličini.

Dela idu ovim redom:

1. STEVAN SREMAC -"POP ĆIRA I POP SPIRA"

Scena po povratku popa Ćire iz Temišvara. Ćira "podnosi izveštaj" popadiji Persi u vezisa boravkom u Tempšvaru i držanjem pred njegovim Preosveštenstvom Vladikom. Naravno, konjskizub je neizbežan deo priče čija je žrtva, upravo, pop Ćira!

2. BRANISLAV NUŠIĆ-"MILAN I MARICA" (jednočinka)

Ljubavna scena za decu. Veoma komična i razigrana "Ljubavna scena" za decu u kojoj su akterijedan dečak od 12 i devojčica od 13 godina. Scena je veoma atraktivna.

3. BRANKO ĆOPIĆ - "DOŽIVLjAJI NIKOLETINE BURSAĆA"

Scena: nezgodan saputnik.
Nikoletina Bursać pokušava da reši partijski zadatak i posle mnogo peripetija uspeva daprebaci na oslobođenu teritoriju devojčicu Ernu kojaje igrom slučaja Jevrejka!

 

Skraćena objašnjenja koja dajemo predpostavljaju da nastavnik, pedagog ili drugoprofesionalno lice zaduženo za ovu delatnost poznaje fabulu navedenih dela.

Sam pristup predstavi je neobičan, a sama pozorišna predstava ima edukativni, obrazovni,estetski, moralni i umetnički sadržaj. Učenici i sami učestvuju u predstavi. Upoznaju se saelementarnim pojmovima iz pozorišne umetnosti koju i sami nastavnici predaju u sklopu svogpredmeta. Kuriozitet same predstaveje da se glumci šminkaju, maskiraju, i oblače na sceni štojesvojevrsna demistifikacija pozorišta koje se odigrava iza scene a koju gledalac ne može da vidi.

Srećni smo i počastvovani mogućnošću da budemo gosti u vašoj školi. Akteri ovepredstave su glumci Pozorišta na Terazijama iz Beograda:

ELIZABETA ĐOREVSKA ( “UBICE MOG OCA”, „NEPOBEDIVO SRCE“, „ČARLSTON ZA OGNjENKU“ )

MARKO MILOŠEVIĆ ( „ NEBOJŠA ČELIK „ , „ DRŽAVNI SLUŽBENIK“ „ŠIFRA DENZOR“ „JUTRO ĆE PROMENITI SVE“ „PORED MENE“ )